Ajankohtaista

Sivustokartta

Perjantai 26.11.2021

Toimistomme on avoinna 8-12.00. Seuraavan kerran meidät tavoittaa maanantaina 29.11.2021 klo:8.00 alkaen.

Autopaikoista

Jokaiselle huoneistolle kuuluu 1 autopaikka vuokrasopimukseen. Toinen autopaikka maksaa 10€/kk. Kaikissa taloyhtiöissä ei ole mahdollisuutta edes tarjota toista paikkaa. Mikäli sinulla on tarve toiselle autopaikalle, ole yhteydessä isännöitsijään niin katsotaan taloyhtiön autopaikka tilanne.  

Huoneistoille on osoitettu autotolppa paikka ja sitä tulee käyttää. Autotolppa paikkoja ei voi vaihdella vuokralaisten kesken tai anneta toisen vuokralaisen käyttöön, koska ne tuottavat ongelmia vuokralaisien vaihtuessa. 

Taloyhtiön kautta maksettava sähkön hinta

Yleissähkön hinta on 1.8.2021 alkaen 0,174 stn/kWh. Hinta käsittää liittymämaksun, sähkönsiirron ja sähkömaksun.  

Autojen pesu 

Muistutamme näin kesän korvalla, että autojen peseminen taloyhtiön pihoissa on kielletty. Ohessa linkki asumisoppaaseen https://kaskihovi.fi/opas.php , josta voit lukea asumisen ohjeet. 

WC-raikastimien käyttäminen

Muutamia tapauksia on sattunut, että wc-raikastin on mennyt vessanpönttöön ja sitä kautta viemäriin tukkien koko taloyhtiön viemärit. Näissä tapauksissa vastuu on vuokralaisella. Suosittelemme kaikkia viimeistään nyt hankkimaan laajan kotivakuutuksen, jossa on vastuuvakuutus. Kustannukset viemärin avaamisessa / esteen poistamisesta on tuhansia euroja. 

Mikäli haluat käyttää raikastusta, niin niihin on olemassa geelimäistä nestettä, jonka voi laittaa wc-pytyn sisäreunaan.

Kaskihovin uusi osoite

Toimiston uusi osoite 19.11.2020 alkaen: Tietokatu 1, huone 133, 73100 Lapinlahti.
Toimisto on teknologiatalon katutason huoneessa nro 133.

Kiinteistöliiton ohjeistus trampoliineista

Oheinen ohjeistus trampoliineista https://yle.fi/uutiset/3-11423708 ja tätä noudatamme myös Kaskihovin osalta. Tämä tarkoittaa sitä, että trampoliinin tulee olla omalla aidatulla takapihalla. Muu alue on taloyhtiön aluetta ja sille ei saa pystyttää trampoliinia.

Korona tiedote

Koronan vuoksi asiointia Lapinlahden Kaskihovi Oy:n toimistolla rajoitetaan. Henkilökunta tekee osittain etätyötä, joten varmistathan ennen tuloasi, että olemme paikalla. Pääasiallinen asiointi on puhelimitse tai sähköpostilla, näin varmistamme toistemme turvallisuuden. Meidät tavoittaa arkisin klo: 9.00 - 15.00 puhelimitse tai sähköpostitse. Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme.

Kiinteistöliitto on antanut toimintaohjeita asunto-osakeyhtiöille. Viranomaiset ovat kehottaneet karanteenissa olevia ihmisiä välttämään kontaktia muihin ihmisiin. Näin ollen karanteenissa olevalla ei ole esimerkiksi asiaa lenkkisaunaan, sillä siinä on riski tartuttaa koronavirus kanssasaunojiin.Taloyhtiön saunan tai pesutuvan käyttöön liittyen viranomaiset eivät ole kuitenkaan antaneet käyttökieltoa. Kiinteistöliiton päälakimies Jenni Hupli sanoo, että Kiinteistöliitto mieluiten suosittaa, että altistunut, sairas tai karanteenissa oleva ei käyttäisi taloyhtiön yhteisiä tiloja karanteeninsa aikana. Kiireettömiä huoltotöitä siirretään myöhempään ajankohtaan, kiireelliset toimenpiteet on pakko hoitaa, esimerkiksi vesivahingot. Olemme tehostaneet yleisten tilojen siivousta THL:n ohjeiden mukaan. Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme. Muista pestä käsiä mennen tullen yleisiin tiloihin. 

Maailman terveysjärjestö WHO:n vinkit, joilla voi vähentää koronaviruksen leviämistä:

  1. Pese kädet säännöllisesti
  2. Vältä koskettelemasta silmiäsi, nenääsi ja suutasi
  3. Yski kyynärpäähäsi tai suu yskiessä kertakäyttö nenäliinalla
  4. Vältä ihmistungosta
  5. Jää kotiin, jos tunnet olisi lievästikin kuumeiseksi ja flunssaiseksi
  6. Jos sinulla on yskää, kuumetta ja hengitysvaikeuksia, hae apua ensin puhelimitse

Liputukset ja ulkoalueet

VintRem Ky on yhteistyökumppanimme alkaen 15.11.2019. VintRem hoitaa jatkossa lumityöt, käsilumityöt, haravoinnit, liputukset sekä yhteisten piha-alueiden ruohon- ja aitojen leikkauksista Lapinlahdella. Varpaisjärvellä liputukset hoidetaan taloyhtiön puolesta. Viralliset liputuspäivät ovat 28.2. Kalevalan päivä, 1.5. vappu, äitienpäivä, 10.6. puolustusvoiman lippujuhlan päivä, juhannus, isäinpäivä sekä 6.12. itsenäisyyspäivä.  Periaatteessa on jokaisella oikeus liputtaa Suomen lipulla silloin, kun katsoo sen aiheelliseksi. Omat etu- ja takapihojen ruohonleikkaukset asukas hoitaa itse.

Päivystys alkoi 1.6.2017 arki-iltaisin ja viikonloppuna

Lue päivystystiedote.

PALOVAROITTIMET

Pimeiden myötä monissa asunnoissa poltetaan taas kynttilöitä, ainakin enemmän kuin kesäaikaan. Muistakaa huolehtia asunnon palovaroittimet kuntoon, ja että niissä  on myös kunnossa oleva patteri. Muistutamme vielä, että asunnossa tulee olle yksi palovaroitin jokaista 60 m² kohti, eli isoissa perheasunnoissa on aina oltava 2 toimivaa palovaroitinta.

Lue huolella paloturvallisuus ohjeistus.
Muistutan, että tarkastatte palovaroittimen patterit sekä kuukausittain sen toiminnan.

Kotivakuutus

Kotivakuutus vastuuvakuutuksella on vuokralaisen turva, joka on syytä tehdä kaikkien vuokralaisten Lapinlahden Kaskihovi Oy:n hallinnoimiin asuntoihin. Jos kiinteistöön tulee joku vika, vaikkapa vesivuoto, tulipalo tms, niin kiinteistön täysarvovakuutus, joka on Kaskihovi Oy:llä, vastaa kiinteistön vahingoista, mutta asukkaan oma irtaimisto jää sen vakuutusturvan ulkopuolelle. Oma kotivakuutus turvaa irtaimistosi ja sen saa edullisesti.

Vakuutusyhtiöt kertovat asiasta tarkemmin. Vakuutus on asukkaille todella edullinen turva!

Asuntohakemuksista

Asuntohakemukset tehdään verkossa asuntohakemus sivulta ja manuaaliset hakemukset voidaan toimittaa joko Lapinlahden kunnanvirastoon tai Varpaisjärven entiseen kunnanvirastoon, riippumatta siitä mistä asuntoa hakee. Molempiin taajamiin jää asuntohallintopalvelut, joten asiakas voi valita kummassako virastossa haluaa asioida.
Asukkaille tai asukkaiksi haluaville muutos merkitsee enemmän valinnan vapautta, lisää palveluita ja yksinkertaisempaa hallintoa asuntoasioissa.

Tuntuuko asuntosi nykyisessä elämäntilantessa liian suurelta tai pieneltä? Kokeile vaihtopörssiä.

Elämäntilanteiden muutokset voi tuoda myös asunnonvaihto tarpeen elämääsi. Tässä tilanteessa tee asuntohakemus www.kaskihovi.fi -sivustolla. Pyrimme etsimään Sinulle uuden sopivamman kodin.

Vastaukset yleisimpiin asukkaita askarruttaviin kysymyksiin löytyvät asumisopas sivulta.

Yhteystiedot löytyvät sivujen alalaidasta ja Yhteystiedot sivulta.

Sivun alkuun

Webbiriihi