Ajankohtaista

Sivustokartta

Vuokralaisille tiedoksi

Vuokra-asuntoasioissa, vikailmoituksissa ja kiinteistöihin liittyvissä asioissa sinua palvelee Sirpa Poussa ( 040-4883821, sirpa.poussa@lapinlahti.fi ) Teknologiatalolla 2krs. (Tietokatu 1, 73100 Lapinlahti)

Toimistomme löydätte kunnantalolta (Asematie 4,73100 Lapinlahti) huoneesta 147. Puhelinpalvelun aukioloajat ovat arkisin klo: 9.00-15.00 numerossa: 040-4883822 / laura.m.rissanen@lapinlahti.fi

Taloyhtiön sähkön- ja veden hinta

Yleissähkön hinta on 1.6.2023 alkaen 17,85 snt/kWh. Hinta sisältää liittymämaksun, sähkönsiirron ja sähkömaksun alveineen. Kylmän veden hinta on 1.9.2023 alkaen 5,48€/mᵌ. Asiakkaille ilmoitettu molemmista tiedotteilla postilaatikko jakeluna. 

Kiinteistöhoito

Kiinteistönhoidosta vastaa TT saneeraus ja auraukset ovat paikallisilla toimijoilla. Aurauksiin kohdistuvat puutteet tehdään jatkossa vikailmoituksina www.kaskihovi.fi --> vikailmoitus. Päivystys numero arkisin 7.00 – 16.00 on p.040-4883008 ja muina aikoina p.040-4883745. Päivystysnumeroon soitetaan vain todella akuutit asiat, ei oven avauksia. Virka-ajan ulkopuoliset oven avaukset siirtyvät SafeCarelle ja heidät tavoittaa numerosta p.040-4821673 (24h). Oven avaamisen hinta on 1.3.2023 alkaen 100€ ja sunnuntaina ja arkipyhinä klo:0.00 – 24:00 välisenä aikana tuplahinta eli 200€ oven avaus. Asiakas maksaa itse oven avaus maksut.

Liputuksia ei tehdä jatkossa Kaskihovin toimesta. Liput ovat yleisissä tiloissa. Kohteet, joissa on pesutuvat, liput toimitetaan niihin tiloihin. Muissa kohteissa yleisiin varastoihin, jonne asukkaat pääsevät kotinsa avaimilla. Asukkaat saa halutessaan liputtaa liputuspäivinä.

Vuokran korotukset 1.1.2024 alkaen

Lapinlahden Kaskihovi Oy:n hallitus on kokouksessaan päättänyt nostaa asuinhuoneistojen vuokria +4%. Vuokrien korotus perustuu sähkön-, lämmön-, jätehuollon- ja yleisen kustannustason nousuun. Vuokran korotukset tulevat voimaan 1.1.2024.

Lopputarkastukset

Varaa lopputarkastukset asunnosta poismuuttaessa numerosta 040 715 4275, Jaana Sonninen.

Autopaikoista

Jokaiselle huoneistolle (paitsi JuhaniAhontie 8)kuuluu 1 autopaikka vuokrasopimukseen, jonka kustannus on sisällytetty vuokraan(7€). Toinen autopaikka maksaa 10€/kk. Kaikissa taloyhtiöissä ei ole mahdollisuutta edes tarjota toista paikkaa. Mikäli sinulla on tarve toiselle autopaikalle, ole yhteydessä isännöitsijään niin katsotaan taloyhtiön autopaikka tilanne.  

Huoneistoille on osoitettu autotolppa paikka ja sitä tulee käyttää. Autotolppa paikkoja ei voi vaihdella vuokralaisten kesken tai anneta toisen vuokralaisen käyttöön, koska ne tuottavat ongelmia vuokralaisien vaihtuessa. 

Autojen pesu 

Muistutamme näin kesän korvalla, että autojen peseminen taloyhtiön pihoissa on kielletty. Ohessa linkki asumisoppaaseen https://kaskihovi.fi/opas.php, josta voit lukea asumisenohjeet. 

WC-raikastimien käyttäminen

Muutamia tapauksia on sattunut, että wc-raikastin on mennyt vessanpönttöön ja sitä kautta viemäriin tukkien koko taloyhtiön viemärit. Näissä tapauksissa vastuu on vuokralaisella. Suosittelemme kaikkia viimeistään nyt hankkimaan laajan kotivakuutuksen, jossa on vastuuvakuutus. Kustannukset viemärin avaamisessa / esteen poistamisesta on tuhansia euroja. 

Mikäli haluat käyttää raikastusta, niin niihin on olemassa geelimäistä nestettä, jonka voi laittaa wc-pytyn sisäreunaan.

Kiinteistöliiton ohjeistus trampoliineista

Oheinen ohjeistus trampoliineista https://yle.fi/uutiset/3-11423708 ja tätä noudatamme myös Kaskihovin osalta. Tämä tarkoittaa sitä, että trampoliinin tulee olla omalla aidatulla takapihalla. Muu alue on taloyhtiön aluetta ja sille ei saa pystyttää trampoliinia.

Palovaroittimet

Pimeiden myötä monissa asunnoissa poltetaan taas kynttilöitä, ainakin enemmän kuin kesäaikaan. Tarkistathan, että asunnossasi on toimiva palovaroitin ja patteri. Suosittelemme testaamaan kuukausittain palovaroittimen. Mikäli sinulla ei ole huoneistossa palovaroitinta, teethän vikailmoituksen
www.kaskihovi.fi --> vikailmoitus. Nykylain säädännön mukaan palovaroitin kuuluu kiinteistön omistajalle. Muistutamme vielä, että asunnossa tulee olle yksi palovaroitin jokaista 60 m² kohti, eli isoissa perheasunnoissa on aina oltava 2 toimivaa palovaroitinta.

Lue huolella paloturvallisuus ohjeistus.
Muistutan, että tarkastatte palovaroittimen patterit sekä kuukausittain sen toiminnan.

Kotivakuutus

Kotivakuutus vastuuvakuutuksella on vuokralaisen turva, joka on syytä tehdä kaikkien vuokralaisten Lapinlahden Kaskihovi Oy:n hallinnoimiin asuntoihin. Jos kiinteistöön tulee joku vika, vaikkapa vesivuoto, tulipalo tms, niin kiinteistön täysarvovakuutus, joka on Kaskihovi Oy:llä, vastaa kiinteistön vahingoista, mutta asukkaan oma irtaimisto jää sen vakuutusturvan ulkopuolelle. Oma kotivakuutus turvaa irtaimistosi ja sen saa edullisesti.

Vakuutusyhtiöt kertovat asiasta tarkemmin. Vakuutus on asukkaille todella edullinen turva!

Asuntohakemuksista

Asuntohakemukset tehdään verkossa asuntohakemus sivulta ja manuaaliset hakemukset voidaan toimittaa joko Lapinlahden kunnanvirastoon tai Varpaisjärven entiseen kunnanvirastoon, riippumatta siitä mistä asuntoa hakee. Molempiin taajamiin jää asuntohallintopalvelut, joten asiakas voi valita kummassako virastossa haluaa asioida.
Asukkaille tai asukkaiksi haluaville muutos merkitsee enemmän valinnan vapautta, lisää palveluita ja yksinkertaisempaa hallintoa asuntoasioissa.

Tuntuuko asuntosi nykyisessä elämäntilantessa liian suurelta tai pieneltä? Kokeile vaihtopörssiä.

Elämäntilanteiden muutokset voi tuoda myös asunnonvaihto tarpeen elämääsi. Tässä tilanteessa tee asuntohakemus www.kaskihovi.fi -sivustolla. Pyrimme etsimään Sinulle uuden sopivamman kodin.

Vastaukset yleisimpiin asukkaita askarruttaviin kysymyksiin löytyvät asumisopas sivulta.

Yhteystiedot löytyvät sivujen alalaidasta ja Yhteystiedot sivulta.

Webbiriihi